Skip to main content

Marathon debuut Ruben Geys in Los Angeles

Zondagmorgen 19 maart 2017. Het was nog maar net licht toen in het Dodger Stadium de start werd gegeven van de Los Angeles Marathon. Ruben Geys was er op uitnodiging van zijn persoonlijke sponsor “Sketchers”.

De voorbereidingen waren niet super gegaan. Een ongelukkige val bij het snowboarden gooide enkele weken roet in het eten. Pas in de laatste weken van de voorbereiding werd al eens voorzichtig gezegd dat starten voor een mooie eindtijd een haalbare kaart was.

Na de start in het Dodger Stadium volgde een parcours door de straten van Los Angeles. Nu ja straten, vier rijvakken brede lanen is beter omschreven. Volledig verkeersvrij gemaakt. Door onder andere Hollywood en Beverly Hills om uiteindelijk te finishen in Santa Monica Beach. De eerste dertig kilometer gingen vrij vlot. Daarna heeft hij even kennis gemaakt met “de man met de hamer”. Iets wat de meeste marathonlopers wel zullen herkennen.  Hij kon zich echter goed herpakken en de laatste kilometers werden verder redelijk vlot afgewerkt.

Eindtijd 2 uur, 34 minuten en 31 seconden !